Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑΒΟΥΤΑ –ΚΑΤΣΙΚΗ: Όλα είναι ανοιχτά. Κάνω διάφορες σκέψεις… (Δεν διέψευσε την πιθανότητα μεταπήδησης της στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)


Η πρώην αντιδήμαρχος (και από τα ισχυρά «χαρτιά» του Μιχάλη Ταμήλουστις προηγούμενες εκλογές) κ. Νίτσα Καταβούτα – Κατσίκη σε δηλώσεις της (στον Κώστα Παπαγεωργίου – Ράδιο Ζυγός) δεν διέψευσε το σημερινό δημοσιεύμα του «διαλόγου», σύμφωνα με το οποίο σκέφτεται σοβαρά στις προσεχείς εκλογές να μην είναι ξανά υποψήφια με τον Μιχάλη Ταμήλο και πως μάλλον θα μεταπηδήσει στην Ν.Α. και στον συνδυασμό του Ηλία Βλαχογιάννη.
Συγκεκριμένα δήλωσε : «Δεν είμαι καθόλου κατηγορηματική σε τίποτα. Είναι γεγονός ότι γίνονται διάφορες προτάσεις. Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ κάνω διάφορες σκέψεις. Θα δείξει…Είναι νωρίς ακόμη, όλα είναι ανοιχτά».
Επιβεβαίωσε δε και τις πληροφορίες του «διαλόγου» για τα δείπνα στην Ελάτη, για τα οποία είπε πως άλλα ήταν μόνο με φίλους και άλλα με πολιτικούς.
Πάντως… κερδισμένος της υπόθεσης βγήκε ο συνάδελφος Κώστας Παπαγεωργίου ο οποίος εξασφάλισε πρόσκληση σε ένα από τα προσεχή δείπνα της κ. Νίτσας η οποία δήλωσε και καλή μαγείρισσα!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ: Προς το παρόν δεν υπάρχει καμμία άλλη κίνηση για νέο συνδυασμό…

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τρικκαίων και νυν Δ.Σ. με τον συνδυασμό του Μιχάλη Ταμήλου κ. Βασίλης Παπαϊωάννου δήλωσε πριν από λίγο πως «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμμία άλλη κίνηση για νέο συνδυασμό».
Οι δηλώσεις του έγιναν στο «Ράδιο –Ζυγό» (στον Κώστα Καραποστόλη) με αφορμή ρεπορτάζ του «διαλόγου» (από τον Βασίλη Αλεξίου) και σύμφωνα με το οποίο γίνονται «ζυμώσεις» για τη δημιουργία νέου συνδυασμού στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Τρικκαίων και σ’αυτές συμμετέχουν και μέλη της νυν Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Μιχάλη Ταμήλου.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις του με τον δήμαρχο, παρά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει σε ορισμένα θέματα και πως θα είναι ξανά υποψήφιος, με τον κ. Ταμήλο, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Το ρεπορτάζ του Β. Αλεξίου
στον «διάλογο» της 24/8/09


Το… κλίμα είναι στραβό από καιρό στην Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Τρικκαίων. Φάνηκαν τα προβλήματα από την έναρξη κιόλας της δεύτερης δημαρχιακής περιόδου του κ. Μιχάλη Ταμήλου, από τον Γενάρη δηλαδή του 2007. Διαγκωνισμοί Συμβούλων, αποστασιοποιήσεις και διαφοροποιήσεις σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και σε πολλές, πάμπολλες περιπτώσεις καταψήφιση προτάσεων του Δημάρχου με αποτέλεσμα «αποφάσεις» να μην περνάνε…
Ματαίως ο Δήμαρχος προσπαθεί με «μοίρασμα» οφιτσίων, θέσεων, αντιμισθιών και… άλλων, να διατηρήσει τις, έτσι κι αλλιώς χαμένες από καιρό ισορροπίες εντός της ομάδας. Ματαίως γιατί πλέον δεν πείθει και πολλούς απ’ τους Συμβούλους του, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων «κοιτάζουν» και αλλού για το πολιτικό τους μέλλον.
Το πρόβλημά τους εξάλλου είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, καθαρά «πολιτικό», καθώς δεν δέχονται την «ενός ανδρός αρχή» που ο κ. Μιχ. Ταμήλος εφήρμοσε από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε Δήμαρχος. Θεωρούν, και δικαίως, υποτιμητικό να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους, δίχως να ερωτώνται στις περισσότερες περιπτώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ομάδα και απλά να μας… ανακοινώνονται οι αποφάσεις του Δημάρχου που καλούμαστε να ψηφίσουμε στο Δ.Σ.» λέει «ισχυρός» Σύμβουλος της πλειοψηφίας ο οποίος συμπληρώνει ότι «ακόμη και Αντιδήμαρχοι πληροφορούνται από τα… ΜΜΕ αποφάσεις για ζητήματα αρμοδιότητάς τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Κάνει ζημιά σε όλους μας. Στην Δημοτική Ομάδα, στον ίδιο τον Δήμαρχο και δυστυχώς στην ίδια την πόλη». Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα μεγάλης ήττας για την πόλη μας το πρόσφατο γεγονός του «αποκλεισμού» από την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. «Αντί να χαράζει πολιτική, να βλέπει μπροστά και να χαράζει πολιτική ο Δήμαρχος, έμεινε να… τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Τη στιγμή που οι Δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας κατέθεταν πρόταση για την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων ο Μιχ. Ταμήλος περί άλλων τύρβαζε και τώρα σαν τα… παιδάκια τρέχει και ζητάει συμμετοχή στην διοργάνωση. Ε δεν γίνονται αυτά…».

Εντάσεις…
Κατά καιρούς έχουμε γίνει μάρτυρες «εντάσεων» μεταξύ στελεχών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός και εκτός αιθούσης. Εσχάτως προέκυψε θέμα με… νέες αντιμισθίες που ορισμένοι απαιτούσαν να λάβουν, για δεύτερες και τρίτες θέσεις που κατέχουν σε διαφόρους οργανισμούς. Το γεγονός ότι ο κ. Μιχ. Ταμήλος υποκύπτει σε διάφορα τέτοια αιτήματα κάνει πολλούς να μιλούν για ιδιότυπες ομηρίες του Δημάρχου ο οποίος στην αγωνία του να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία δίνει… γη και ύδωρ. Χάνει όμως πολιτικά…
Το κλίμα είναι βαρύ για τον Δήμαρχο και λόγω της υπεροπτικής του συμπεριφοράς απέναντι στους ίδιους τους πολίτες. Πολλοί του καταλογίζουν και αλαζονεία υπενθυμίζοντας την πρόσφατη απάντησή του όταν τρικαλινοί διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη πρασίνου στην «ανανεωμένη» πλατεία Δεσποτικού. «Αν θέλετε πράσινο να… πάτε στο ποτάμι» είπε ο κ. Ταμήλος προκαλώντας οργή και αγανάκτηση. Ανάλογες ειρωνικές απαντήσεις έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν, οπότε είναι μάλλον φυσικό πολλοί να εξοργίζονται…

Ζυμώσεις για νέο Συνδυασμό
Εδώ και καιρό έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για το αν μπορεί και αν πρέπει να κατέβει και στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ο κ. Μιχ. Ταμήλος η δημοτικότητα του οποίου παρουσιάζει κάθετη πτώση.
Μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για την κάθοδο ενός νέου Συνδυασμού ο οποίος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εκφράσει το «νέο και διαφορετικό» στα δημοτικά δρώμενα. Έγκυρες πηγές θέλουν έντονα προβληματισμένους τους κ.κ. Δημ. Παπαστεργίου και Β. Παπαϊωάννου για τις εξελίξεις και να… εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό, ενώ πρόθυμοι να συμμετάσχουν έχουν δηλώσει και ένας-δυο ακόμη νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μπροστά σε αυτές τις πιθανές εξελίξεις ο Δήμαρχος καλείται να αλλάξει άμεσα ρότα πριν είναι αργά. Μπορεί;… Θα το δούμε…

Αχιλλέας Μανούρας:ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ (ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με… άγριες διαθέσεις φαίνεται πως «εγκαινίασε» τη νέα πολιτική σεζόν η Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της Αχιλλέας Μανούρας.
Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες την Δευτέρα 24 Αυγούστου υπό τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία 2009 και ο Χότζα». εξαπολύει επίθεση κατά των τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. και τη στάση τους στην περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ αλλά και για τη γενικότερη στάση τους στα προβλήματα του νομού και των Τρικαλινών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Αχιλλέας Μανούρας και σε ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία 2009 και ο «Χότζα»
Είναι αρκετά γνωστό το γνωμικό του Χότζα που στον χωρικό που δεν του αρκούσε το σπίτι του, του σύστησε να προσθέσει διάφορα ζώα και στη συνέχεια του σύστησε να τα αφαιρεί μέχρι να φτάσει στο τέλος να τον ευχαριστεί επειδή το σπίτι του ήταν …άνετο.
Πιστή εφαρμογή του παραπάνω γνωμικού είναι η περίπτωση των κομμένων δρομολογίων του ΟΣΕ στην πόλη μας. Την Πέμπτη 20/8 έκλεισε ο «πρώτος κύκλος» των «παρεμβάσεων». Μετά τις «ασφυκτικές» και «έντονες πιέσεις» των υπουργών του νομού, την επιστολή του Νομάρχη, ήλθε και έδεσε το ζήτημα με την παρέμβαση στον γαμπρό υπουργό μεταφορών κ. Στυλιανίδη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων που απέσπασε κι αυτός με τη σειρά του την «τρομερή» «δέσμευση» για επανεξέταση το Σεπτέμβριο των δρομολογίων του ΟΣΕ για τα Τρίκαλα.
Θα μπορούσε όλα αυτά να ήταν ανέκδοτο. Δυστυχώς όμως η τραγική κατάσταση, τα προβλήματα που συσσωρεύουν ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη του σ΄ όλη την Ελλάδα, οδηγούν τη χώρα, το νομό, τους πολίτες στην οπισθοδρόμηση. Αυτή η Κυβέρνηση και το σύνολο των τοπικών στελεχών δεν επιτρέπουν ούτε τα γέλια. Χωρίς αιδώ, «εγκαινιάζουν» ανακοινώσεις, «εγκαινιάζουν» «εγκαινιασμένα» έργα και η χώρα και ο νομός κατρακυλούν, γινόμαστε όλο και περισσότερο «θεατές λόγων και ακροατές έργων».
Έχουμε αναφέρει τα στοιχεία για το νομό, τόσο του υπουργείου Εθν. Οικονομίας που από την 36η θέση το 2004 ο νομός κατρακύλησε στην 42η θέση το 2007, όσο και τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών σύμφωνα με τα οποία ο νομός κατατάσσεται στους δέκα τελευταίους στη χώρα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τόσο από πλευράς ανάπτυξης όσο και από πλευράς βιοτικού επιπέδου. Η αδικαιολόγητα τεράστια καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών για την Ε65 (ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη οδική απομόνωση το νομό, συνοδεύεται από τους ρυθμούς χελώνας στον Τρικάλων – Λάρισας, το σταμάτημα των εργασιών στη δυτική παράκαμψη του περιφερειακού, το εδώ και χρόνια σταμάτημα των διαβάσεων του ΟΣΕ στην οδό Μετεώρων που παραμένει κλειστή, τους «ταχύτατους» ρυθμούς προώθησης της επέκτασης του σχεδίου πόλης, τις «γρήγορες» διαδικασίες αποδοχής και διάθεσης χορηγιών από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ συνοδεύουν οι γρήγοροι διορισμοί όπως αυτός της πρόσληψης ανιψιάς του υπουργού. Παράλληλα στο νομό η παραγωγή μειώνεται, (το βαμβάκι -10%, το καλαμπόκι -20%), οι τιμές στο σύνολο των κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων είναι χαμηλότερες από πέρυσι, και πολύ κάτω απ’ το κόστος παραγωγής.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…..
Η χώρα, ο νομός, οι πολίτες έχουν ανάγκη αλλαγής πορείας, ανάγκη αλλαγής Κυβέρνησης, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ που έγινε και λαϊκή απαίτηση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, κάθε μέρα γίνεται και πιο επιτακτικό.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΟΣ!