Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ dialogosnews.blogspot.com

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του «dialogosnews.blogspot.com» η χώρα μας εισήλθε σε προεκλογική περίοδο για την εκλογή νέας κυβέρνησης.
Το blog μας, που ο προσανατολισμός του είναι κυρίως τα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα του νομού μας, θα προσπαθήσει αυτό τον προεκλογικό μήνα να σας ενημερώνει καθημερινά για την πολιτική «κίνηση» σε τοπικό επίπεδο.
Θα παρουσιάσει συνεντεύξεις υποψήφιων βουλευτών, θέσεις κομμάτων αλλά και θέσεις πολιτών.
Με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και με την πολύχρονη εμπειρία μας, αφού η εκλογική μάχη για το νέο Εθνικό Κοινοβούλιο είναι η δέκατη (χωρίς ευρωεκλογές και εκλογές για την Τ.Α.) η οποία ζούμε από κοντά, θα σας ενημερώνουμε καθημερινά για τα σπουδαιότερα γεγονότα που θα συμβαίνουν σε επίπεδο του Νομού Τρικάλων.
ΚΑΛΟ… ΒΟΛΙ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΝΤΙΝΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2!




Η «γριά αλεπού» της τοπικής πολιτικής σκηνής, ο Χρήστος Οικονόμου, ηττήθηκε κατά κράτος στην πολιτική διαίσθηση από την Χρύσα Ντιντή, ένα από τα νεώτερα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Οικονόμου βγήκε στον «ΖΥΓΟ» σήμερα το πρωί και μιλώντας για την πολιτική επικαιρότητα σχεδόν «στοιχημάτισε» πως τελικά ο Καραμανλής δεν θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών «παρά τα όσα ακούγονται».
Αμέσως μετά, στον ίδιο σταθμό, μίλησε και η πρώην υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρύσα Ντιντή η οποία δήλωσε πως όχι μόνο θα γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά αυτές θα ανακοινωθούν «σήμερα το βράδυ»!
Λίγες ώρες αργότερα το πολιτικό αισθητήριο ή ίσως και οι πληροφορίες (αν και μάλλον λίγοι ήταν σε θέση να έχουν τέτοιες έγκυρες πληροφορίες) της κ. Ντιντή, επιβεβαιωνόταν πανηγυρικά…
Πάντως πολλοί ήταν αυτοί που έως και αργά το απόγευμα της Τετάρτης δήλωναν σίγουροι πως δεν θα έχουμε εκλογές…

«1η Γιορτή Καλαμποκιού» στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Δήμο Πύλης. Η γέφυρα του Πολιτισμού & της Παράδοσης ολοκληρώνεται για φέτος με την 1η Γιορτή Καλαμποκιού.
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα το «Δούσικο», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πύλης και το Τοπικό Συμβούλιο ετοιμάζουν με πολύ μεράκι αυτή τη γιορτή. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στην καινούρια πλατεία του χωριού θα παρουσιαστούν τα χορευτικά της Κρητικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας το «Αρκάδι» και του Συλλόγου Γυναικών. Οι κάτοικοι του χωριού θα ζωντανέψουν θύμισες όπως το ξεφλούδισμα και το στούμπισμα του καλαμποκιού.
Πλούσιος μπουφές με εδέσματα καλαμποκιού - πίτες, ψωμί, κατσαμάκι, καλαμπόκια ψητά και βραστά αλλά και παπαδέλες θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους. Θ΄ ακολουθήσει γλέντι για όλους με την ορχήστρα: Νίκος Τζουκόπουλος στο κλαρίνο και Θανάσης Μανίκας στο τραγούδι.
Χορηγοί της εκδήλωσης: Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ & PIONEER
Ο Δήμος Πύλης σας καλεί όλους στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Αλλαγή φρουράς» στη Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης


Τα καθήκοντά του ανέλαβε από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Στυλιανός Μπαλατσούκας. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ιωάννης Σουφλιάς υποδέχθηκε τον κ. Μπαλατσούκα στο γραφείο του και του ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Μπαλατσούκας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και του ανταπέδωσε τις ευχές για τα νέα του καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος.

Ορίστηκαν νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Πύλης


Αλλαγή φρουράς στους αντιδημάρχους του Δήμου Πύλης από 01-09-2009. Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου ορίστηκαν νέοι Αντιδήμαρχοι από 01-09-2009 έως και 31-12-2010 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιφιγένεια Παπασπύρου - Καραϊσκου και ο κ. Ιωάννης Σουφλιάς. Οι δυο Αντιδήμαρχοι πήραν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους Αντιδημάρχους κ. Κων/νο Πατέρα και κ. Στυλιανό Μπαλατσούκα.