Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Περιφερειακή λαϊκή αγορά «ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑ»: ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ… ΔΥΣΚΟΛΗ!

Ένας πάγκος με… ψάρια, μόνος του χαμένος στο πουθενά στην αριστερή πλευρά και ένα φορτηγάκι με σταφύλια και ροδάκινα ήταν η συμμετοχή από πλευράς παραγωγών «προϊόντων γης και θαλάσσης», στα εγκαίνια της λειτουργίας της πρώτης Περιφερειακής Λαϊκής Αγοράς στην πόλη μας. Η οποία ως γνωστόν πρωτολειτούργησε χθες Τετάρτη 26 Αυγούστου και ανακοινώθηκε η λειτουργία της με κάθε επισημότητα την Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη του Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και του Δημάρχου Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλου.
Μεγαλύτερη «πίστη» στην νέα λαϊκή έδειξαν οι μικροπωλητές ειδών οικιακής χρήσης και ρουχισμού από τους οποίους υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή.
Πάντως ο αρμόδιος αντινομάρχης Νίκος Σακκάς τόνισε πως την προσεχή Τετάρτη η μοναδική λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί στην πόλη θα είναι αυτή στου ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑ και δεν θα υπάρξει ανοχή για όσους παραγωγούς επιχειρήσουν, όπως έγινε χθες, να στήσουν τους πάγκους τους ξανά στο κέντρο της πόλης, στην παλιά καθημερινή λαϊκή αγορά.
Πάντως αρκετοί κάτοικοι της περιοχής επισκέφτηκαν την «λαϊκή της γειτονιάς τους» και παρότρυναν τους λιγοστούς εκθέτες να επιμείνουν και «να μας ξανάρθετε».









Χθες βράδυ στην Πύλη: Ξέφρενο γλέντι με τους ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ


Οι κάτοικοι της Πύλης και της ευρύτερης περιοχής τίμησαν και με το παραπάνω το γνωστό και ιδιαίτερα αγαπημένο συγκρότημα ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ που εμφανίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26/8/09 στην περιοχή τους.
Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Νομαρχίας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009» και η είσοδος ήταν δωρεάν.
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ξεχωριστή και κεφάτη αυτή βραδιά.