Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ… ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΧΩΡΑ!

Ο Δήμος Πινδέων, με ανακοίνωση του, μας ενημερώνει πως ματαιώνονται οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στην Μεσοχώρα από χθες Σάββατο 15 Αυγούστου έως και το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου, που θα ολοκληρώνονταν με το χορό «Πως το τρίβουν το πιπέρι».
Δικαιολογεί δε αυτή του την απόφαση ως προληπτική κίνηση για αποφυγή νέων… εκτροπών, όπως το βράδυ της Πέμπτης όταν μέλη της Μ.Κ.Ο. Αχελώου Ρους αποδοκίμασαν τον Δήμαρχο Πινδέων κ. Απόστολο Παντέρα και συνεργάτες του μετά το τέλος μουσικής εκδήλωσης, συνδιοργανωτής της οποίας ήταν και ο Δήμος. Μάλιστα ο κ. Παντέρας κατήγγειλε και επίθεση κατά του αυτοκινήτου του!
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Χονδρός, υπεύθυνος της «Αχελώου Ρους» δηλώνει πως οι εκδηλώσεις στη Μεσοχώρα θα γίνουν έστω και χωρίς την «εποπτεία» της Δημοτικής Αρχής.
Τελικά, όπως φάνηκε από τις αρχές του μήνα, θα το… παρατρίψουν επικίνδυνα το… πιπέρι φέτος στην Μεσοχώρα!

«ΡΟΠΩΤΙΑΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ… ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ!

Μπορεί η ξαφνική και δυνατή νεροποντή το απόγευμα του δεκαπενταύγουστου να στάθηκε αφορμή να αναβληθεί η προγραμματισμένη Δημοτική Βραδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού, αυτό όμως δεν πτόησε τους δεκάδες Ροπωτιανούς και δεν τους έκανε να χάσουν το κέφι τους για τραγούδι και χορό.
Όλα αυτά έγιναν στην ταβέρνα «Ροπωτιανών Γεύσεις» του κ. Τσόλα, στην οποία υπήρχε μια θαυμάσια λαϊκή ορχήστρα, υπό τους ήχους της οποίας οι Ροπωτιανοί αλλά και αρκετοί «γείτονες» ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.










ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΕΛΛΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΦΑΣ

Το Διάσελλο είναι ένα ζωντανό χωριό του νομού μας, όλες τις εποχές του χρόνου χάρη στην εντατική απασχόληση των μόνιμων κατοίκων του με την κτηνοτροφία.
Για εμάς όμως είναι συνδεδεμένο με το όνομα του πρώην προέδρου του, του κ. Γιώργου Μανάφα, με τον οποίο έχουμε τη χαρά και την τιμή να είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Στα 84 του χρόνια σήμερα ο πρόεδρος παραμένει αεικίνητος και ένα από τα σημεία αναφοράς του χωριού.
Το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου βρεθήκαμε στο Διάσελλο, στο πανηγύρι του χωριού, φιλοξενούμενοι του κ. Μανάφα. Μαζί μας και φίλοι του προέδρου, τόσο από τα περίχωρα όσο και από χωριά του Τυρνάβου, αφού ο κ. Μανάφας είναι τόσο αγαπητός και οι φιλίες που έχει κάνει στη ζωή του, από τα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου ακόμη, πολλές και διαχρονικές.
Δεν απομένει παρά να ευχηθούμε στον αγαπητό φίλο Γιώργο Μανάφα και την συμπαθέστατη σύζυγό του, την κ. Αναστασία να διατηρήσουν για πολλά χρόνια ακόμη την ζωντάνια και την κοινωνικότητά τους και να χιλιάσουν τις φιλίες τους.