Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΚΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΡΑΚΟ

Πριν λίγες εβδομάδες ο διεθνούς φήμης βαθύφωνος συμπολίτης μας Δημήτρης Καβράκος είχε τιμηθεί από τους Καρδιτσιώτες, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στη λίμνη Πλαστήρα. Το Σάββατο 8 Αυγούστου ήταν η σειρά της Ζακύνθου.
Ο Δήμος Αρτεμισίων Ζακύνθου διοργάνωσε ένα γκαλά όπερας – οπερέτας – μιούζικαλ και έντεχνου τραγουδιού με τη συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς φήμης και πρωταγωνιστών της Ε.Λ.Σ. (Ελληνική Λυρική Σκηνή). Κορυφαίος καλλιτέχνης της βραδιάς και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο παγκοσμίου φήμης βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος.
ΣΗΜ.ΣΥΝΤ: Ελπίζουμε σύντομα κάτι ανάλογο να γίνει και στα Τρίκαλα…


Ποιος είναι ο Δημήτρης Καβράκος
Ο ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ Δημήτρης Καβράκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μπάσους του Λυρικού Θεάτρου.
Εκανε το ντεμπούτο του στο ρόλο του Ζαχαρία (Ναμπούκο) στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Στην Ιταλία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ρέκβιεμ του Βέρντι στο Σπολέτο και το 1976 έκανε το ντεμπούτο του στο Εϊβερι Φίσερ Χολ του Κέντρου Λίνκολν, στην Αμερική, στο έργο του Ρεφίτσε «Σικελία».
Το 1979 έκανε το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν Οπερα ως Μέγας Ιεροεξεταστής στον Ντον Κάρλος και στη συνέχεια ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους στις όπερες Αΐντα, Ερνάνης, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ντον Τζιοβάνι, Τουραντότ, Λουίζα Μίλερ, Σίμον Μποκανέγκρα, Ναμπούκο, Νόρμα, Λουτσία, Δύναμη του Πεπρωμένου και η Εβραία. Την περίοδο 2007-2008 έλαβε μέρος στις παραγωγές Αΐντα, Μάκβεθ και Τουραντότ.
Ως πρωταγωνιστής της Λυρικής Οπερας του Σικάγο, του Σαν Φρανσίσκο, του Χιούστον και του Ντάλλας έχει εμφανιστεί στις όπερες Μπόρις Γκουντούνοφ, Λουίζα Μίλερ, Δύναμη του Πεπρωμένου, Τζιοκόντα, Αΐντα, Πουριτανοί, Υπνοβάτις και Λακμέ.
Στη Σκάλα του Μιλάνου έχει εμφανιστεί στις όπερες Λουτσία, Ντον Τζιοβάνι, Λα Βεστάλε, Ριγκολέτο και Αλτσίνα. Στην Οπερα του Παρισιού έχει εμφανιστεί στις όπερες Λουτσία, Νόρμα, Πουριτανοί, Ντον Κάρλος, Τουραντότ. Στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου έχει πρωταγωνιστήσει στις όπερες Μπόρις Γκουντούνοφ, Αννα Μπολένα, Γάμοι του Φίγκαρο και Λα Ντόνα ντε Λάγκο.
Εχει εμφανιστεί στις όπερες Φλωρεντίας, Βενετίας, Ρώμης, Μπολόνια, Νάπολης, Μαδρίτης, Σεβίλλης, Κατάνια, Γένοβα, Μόντρεαλ, Μασσαλίας, Μπορντώ, Κολωνίας, Αμστερνταμ, Τόκιο, Μπουένος Αϊρες, Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ως πρωταγωνιστής έχει συμπράξει με μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως του Ζάλτσμπουργκ, του Μπρέγκετς, της Αιξ αν Προβάνς και του Γκλάιντμπορν. Ως συναυλιακός καλλιτέχνης έχει συμπράξει με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Σικάγο, του Κλήβελαντ, της Μινεσότα, του Πίτσμπουργκ, του Σινσινάτι, του Μόντρεαλ, του Αμστερνταμ και του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών όπως οι Ντανιέλ Μπάρενμποϊμ, Τζέιμς Κόνλον, Σαρλ Ντιτουά, Εντο ντε Βάαρτ, Ζούμπιν Μέτα, Μπέρναρντ Χάιτινκ, Τζέιμς Λιβάιν, Τζουσέπε Πατάνε, Χέλμουτ Ρίλινγκ, Γκέοργκ Σόλτι και Ρικάρντο Μούτι.

«ΒΡΟΧΗ» ΣΤΑ ΑΝΤΙΧΑΣΙΑ ΟΙ ΕΞΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΞΕΡΕΣ!


Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου οι προκριματικοί αγώνες στο τάβλι και την δηλωτή, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τυμφαίων.
Πριν το… σφύριγμα της έναρξης των αγώνων την παράσταση έκλεψε η δυνατή νεροποντή που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς και αστραπές.
Ο «διάλογος» συμμετέχει και φέτος στους αγώνες που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Τυμφαίων, αφού στην ευρύτερη περιοχή κάναμε πολλούς φίλους αφού οι Αντιχασιώτες φημίζονται για την φιλοξενία τους.
Φέτος ο τελικός στο τάβλι θα γίνει την Πέμπτη 13 Αυγούστου στον Κονισκό και ο τελικός στη δηλωτή στο Μαυρέλι, την ίδια ημέρα.








Ο κ. Βασίλης Νταϊλιάνας, Οικονομολόγος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, αλλά που δεν ξέχασε τις ρίζες του στον Κονισκό. Κάθε καλοκαίρι διαμένει τουλάχιστον ένα μήνα στο χωριό με την οικογένειά του, προσθέτοντας, με την αστείρευτη σατυρική του διάθεση, αρκετή ζωντάνια στον Κονισκό…





ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ



Το Σάββατο 8 Αυγούστου, στην Άνω Παλαιοκαρυά, στον εξωτερικό χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, έγινε μια ξεχωριστή εκδήλωση.
Ο πολιτιστικός Σύλλογος της Παλαιοκαρυάς, με την υποστήριξη του ΠΟΔΠ, διοργάνωσε μια «επιστημονική βραδιά» που ως κυρίως… πιάτο είχε την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την ζωή και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Παλαιοκαρυάς. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μέρος της μεταπτυχιακής εργασίας της δημοσιογράφου Αριάδνης Θάνου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Παλαιοκαρυά αλλά γεννήθηκε και ζει στη Γερμανία.
Με αφορμή το ντοκιμαντέρ έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα μπορούσε η Παλαιοκαρυά να «ανοιχτεί» περισσότερο στον κόσμο και να προσελκύσει επισκέπτες.
Η πρόταση του υποστράτηγου ε.α. Θεμιστοκλή Καλαπανίδα για τη δημιουργία Ορειβατικού καταφυγίου φάνηκε ρεαλιστική σε όλους ενώ και η ίδρυση ενός ξενώνα (δεν υπάρχει κανένας στην περιοχή) είναι κάτι που θεωρήθηκε από όλους ως βασική αναγκαιότητα.
Η βραδιά είχε και ποίηση αφού ο Παλαιοκαρύτης (από τη «Ροδιά») ποιητής Κώστας Καλαπανίδας απήγγειλε δύο ποιήματα του και καταχειροκροτήθηκε από όλους…



Η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Θάνου


Ο καθηγητής Ιατρικής Σόλων Θάνος, πατέρας της Αριάδνης, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της κόρης του για την Παλαιοκαρυά.


Μεγάλη η προσέλευση Παλαιοκαρυτών στην εκδήλωση αλλά και το ενδιαφέρον για όσα ακούστηκαν.

Ο υποστράτηγος ε.α. Θεμιστοκλής Καλαπανίδας, πρότεινε την δημιουργία ενός ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή.

Ο εκπαιδευτικός και ποιητής Κώστας Καλαπανίδας ενώ απαγγέλει ποιήματά του.

Ο Κώστας Κρούπης, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης και καταγόμενος από την Παλαιοκαρυά, ενώ καταθέτει ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον του χωριού του.

Μια όμορφη ανθοδέσμη, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον της για την περιοχή, στην Αριάδνη Θάνου από τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Κουφογάζο. Στο βάθος ο πατέρας της Σόλων Θάνος.

Η Αριάδνη Θάνου και ο πατέρας της Σόλων Θάνος, καθηγητής Ιατρικής.







Ένας πλουσιότατος μπουφές με νοστιμότατες πίτες που ετοίμασαν γυναίκες της Παλαιοκαρυάς, αναψυκτικά, ποτά αλλά και ξινόγαλο «ΤΡΙΚΚΗ», ήταν η… επιβράβευση για όλους τους συμμετέχοντες.


Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον φακό του «dialogosNews» η χαριτωμένη μικρή…