Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Η Φήκη αποφάσισε: Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Μαγκούφης στην Βουλή

«Εδώ στην Φήκη είστε παλικάρια. Σας ξέρω καλά από τους πολλούς κοινούς μας αγώνες. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την γενναία στήριξη που μου δίνετε πάντα και να σας ζητήσω αυτή τη φορά να τα δώσετε όλα στις ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη.

  • Για να έρθει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρώτο κόμμα αλλά και με ισχυρή αυτοδυναμία
  • Για να έρθει στην ηγεσία της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτός ο γνήσιος, ο καθαρός πολιτικός με τα μεγάλα οράματα για την πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες.
  • Για να επιστρέψει ο Χρήστος Μαγκούφης δυναμικά στην Βουλή. Και αν το κοντέρ των ψήφων του είναι υψηλό τότε ποιος ξέρει, μπορεί ο αυριανός πρωθυπουργός να «σηκώσει» το τηλέφωνο και να πει: Χρήστο αρματώσου, επιστρατεύεσαι για την νέα κυβέρνηση που έχει καθήκον της να πάει ξανά την Ελλάδα μπροστά».

Μ’ αυτά τα λόγια καρδιάς, που γεννήθηκαν από την θερμότατη υποδοχή και την μαζική παρουσία, παρά το ψιλόβροχο που προηγήθηκε, έκλεισε την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στη Φήκη ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης.
Τον κ. Μαγκούφη προλόγισε ο δήμαρχος Πιαλείων κ. Χρήστος Μάμαλης, τονίζοντας το ενδιαφέρον που έδειχνε πάντα για τα προβλήματα της περιοχής από όποια θέση και αν βρισκόταν. Με θερμά λόγια μίλησε για «τον πολιτικό, τον αγωνιστή της δημοκρατίας, τον άνθρωπο Χρήστο Μαγκούφη, που ήταν και θα είναι πάντα μαζί μας και που απόψε σ’ αυτή την βροχερή βραδιά θα μας πει πως θα ανατείλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ» και ο Δημήτρης Πανάϊκας.
Ο ομιλητής απευθύνθηκε με απλά λόγια στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής λέγοντας τους πως «σε λίγες μέρες φθάνει η ώρα η δική σας. Εσείς αποφασίζετε για κόμματα και πρόσωπα. Αναλαμβάνετε έτσι και το μερτικό της ευθύνης σας για τα μελλούμενα, για το τι θα συμβεί στην χώρα, στο νομό μας, στις οικογένειες μας. Και δεν θέλω απόψε να σας πω πολλά για την Ν.Δ. και την πολιτική της. Θα πω μόνο μια λέξη. ΑΠΕΤΥΧΕ. Και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά τα ίδια τα στελέχη της. Ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης, ένας από τους «λοχαγούς» του Καραμανλή είπε χθες πως η διαπλοκή ξεκινά από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης. Τι άλλο να πούμε εμείς;
Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά. Στο δύσκολο έργο που έχει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βγάλει τη χώρα και τους πολίτες από την κρίση και τα αδιέξοδα που συσσώρευσε επί 5,5 χρόνια η παρέα του κ. Καραμανλή.
Μπορούμε όμως, όλοι μαζί, να πετύχουμε ένα καινούριο 1981. Τότε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα με τον Γιώργη Παπανδρέου.
Δεν λέμε πως είναι εύκολος ο δρόμος. Ξέρουμε πως έχει «τριβόλια» και αγκάθια. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να ματώσουμε και να πετύχουμε. Ξέρουμε πως οι διαπλεκόμενοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί δηλαδή που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από τον κ. Καραμανλή, καραδοκούν. Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, με την φράση «δεν χρωστάω σε κανέναν», πως θα κυβερνήσει για τον λαό και όχι γι’ αυτούς. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει βάρος στην παιδεία, την υγεία, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο».
Στο τέλος ο κ. Μαγκούφης ζήτησε από τους συγκεντρωμένους αλλά και όλους τους Τρικαλινούς πολίτες να δώσουν δύναμη, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο για να μπορέσει δυναμικά να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά του τόπου μας υπενθυμίζοντας τους το έργο του τις δύο θητείες (1993-96 & 2000-2004) που ο Τρικαλινός λαός τον έστειλε στη Βουλή.














Ακόμα οι αγρότες περιμένουν την "ειδική διαταγή" για τα λεφτά τους...

Δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες ο Χρήστος Μαγκούφης στην ομιλία του στην Φήκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έρχονταν στο γραφείο μου, προεκλογικά ακόμη, πολλοί αγρότες και μου έλεγαν: Χρήστο, δεν μας δίνουν τα λεφτά της επιστροφής για το πετρέλαιο.
Πήρα τηλέφωνο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν απαντούσε κανένας. Παίρνω τηλέφωνο στον αρμόδιο αντινομάρχη, και του λέω: Γιατί δεν δίνετε τα λεφτά στους αγρότες, δεν τα δικαιούνται;
Περιμένουμε ειδική διαταγή, μου απάντησε, που θα έρθει σε λίγες μέρες.
Πέρασαν από τότε τέσσερις εβδομάδες και η ειδική διαταγή ακόμη έρχεται…» κατέληξε ο Χρήστος Μαγκούφης.
ΣΗΜ.: Στη συνέχεια δείτε και «ζωντανά» το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Χρήστου Μαγκούφη στη Φήκη.

Πολιτική επιλογή της Ν.Δ. είναι ο "μαρασμός" του ΟΣΕ


Στις ερωτήσεις που έγιναν στον Χρήστο Μαγκούφη, μετά την ομιλία του στη Φήκη, ήταν και αυτή για τα κομμένα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Ο κ. Μαγκούφης υποστήριξε πως ότι έγινε δεν είναι απλώς ένα… καπρίτσιο του Στυλιανίδη (που είναι και γαμπρός στα Τρίκαλα) αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ν.Δ. που δεν θέλει την ανάπτυξη του ΟΣΕ, που είναι ένα λαϊκό μέσο μεταφοράς. Πρόκειται για αποτέλεσμα της πολιτικής της Ν.Δ. για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα για τον ΟΣΕ, είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύθηκε πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα επαναφέρει τα κομμένα δρομολόγια για Τρίκαλα – Καρδίτσα αλλά θα ασκήσει πολιτική ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου, που είναι και φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, για ολόκληρη τη χώρα.
Στη συνέχεια δείτε «ζωντανά» το σχετικό διάλογο για τον ΟΣΕ.