Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΥΟ «ΤΡΕΧΟΥΝ»
ΔΥΟ «ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ»
ΠΕΝΤ-ΕΞΙ «ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ»
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ «ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ» ΓΕΝΙΚΩΣ




Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Χάϊδος και η κ. Σούλα Μερεντίτη άρχισαν από την Δευτέρα επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία.
Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι «σίγουροι» συνυποψήφιοι τους, κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού δεν μπορούν να κάνουν προεκλογικό αγώνα ανοιχτά (25 ημέρες πριν τις εκλογές!) και περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, τόσο για να αρχίσουν το «τρέξιμο» στα χωριά, όσο και για να δουν οριστικά ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι, πλην των δύο βουλευτών, «αντίπαλοι» τους στο κυνήγι του σταυρού…


Στο «γαλάζιο στρατόπεδο» οι δύο υπουργοί προσπαθούν να κλείσουν όσες «εκκρεμότητες» μπορούν, ο Θεόδωρος Σκρέκας «ξεσκουριάζει» τον μηχανισμό του και από κει και κάτω…χάος! Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Μουζακιάρης, που κάνει φιλότιμες προσπάθειες, μόνο…μικρή αγγελία με τον τίτλο «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» δεν έχει βάλει ακόμη! Τελειώνουν πάντως, αύριο ή μεθαύριο και τα δικά του βάσανα…


Στο ΚΚΕ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Με τον Αχιλλέα Κανταρτζή επικεφαλής το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάσουν επιπλέον…στροφές, αφού καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστειλαν «την σημαία του αγώνα» ούτε για μία ημέρα.



Στον ΛΑΟΣ δεν πρόλαβαν να καλωσορίσουν τον Κώστα Πατέρα και ετοιμάζονται να κουνήσουν μαντήλι στον Ντίνο Μπάρδα, που επί μήνες έκανε προεκλογική εκστρατεία! Είναι πάντως αισιόδοξοι για ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ κάποιοι μιλούν και για «μεγάλη έκπληξη».




Τώρα τα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ τα ξέρετε. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές Ανανεωτικοί και… Ριζοσπάστες έφθασαν ένα χιλιοστό πριν την διάσπαση και μόλις χθες βράδυ αποφάσισαν τελικά να βαδίσουν όλοι μαζί μέχρι τις κάλπες. Μάλιστα σε τοπικό επίπεδο συνεδριάζει σήμερα η Ν.Ε. του ΣΥΝ και αύριο συνέρχεται η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί ίσως έχουμε και ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

Από κει και κάτω λίγα πράγματα κινούνται. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγάζει κάποια δελτία τύπου και ο Παπαθεμελής…απειλεί να κατεβάσει «ψηφοδέλτια παντού»! Σχετικά με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ δεν ακούστηκε τίποτα ιδιαίτερο, σε τοπικό επίπεδο, μέχρι και σήμερα.