Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Θα μάθουμε στους Αμερικανούς πως γίνετε η λαχανόπιτα και το Ελληνικό λουκάνικο!

Στην Πύλη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες συνεργείο της τηλεοπτικής εταιρείας με θέμα «The Cooking Odyssey», η οδύσσεια της μαγειρικής, με υπεύθυνο παραγωγής τον κ. Γιώργο Στάμο.Η παραπάνω εταιρεία αποτελείται από ένα γκρουπ συνεργατών και το πρόγραμμα της εκπομπής έχει ταξιδιωτικό, διατροφικό χαρακτήρα με την παρουσίαση της Μεσογειακής αλλά κυρίως Ελληνικής κουζίνας.
Η Πύλη ήταν ένας από τους δεκατρείς σταθμούς που θα πραγματοποιήσει η παραπάνω εταιρεία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Αυγούστου το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής πήρε πλάνα πως παρασκευάζεται η παραδοσιακή πίτα, την συνταγή της οποίας εκτέλεσε η κ. Χαρίκλεια Περγαντή, στο σπίτι της ενώ συγχρόνως εξηγούσε στον μάγειρα κ. Γιάννη Μαμελετζη ένα-ένα τα υλικά που χρησιμοποιούσε.Επίσης μετά από εκεί μετέβησαν στο κρεοπωλείο, στην Πύλη, του κ. Χρίστου Ιωάννου όπου κάλυψαν όλη την διαδικασία γέμισης του ντόπιου λουκάνικου.Μεγάλη βοήθεια σ’ αυτήν την έρευνα των υπευθύνων της εκπομπής προσέφερε, επιμένοντας για την Πύλη, ο τεχνικός της ΕΡΤ και συντοπίτης μας κ. Σπύρος Δρόσος που πάντα βοηθούσε στην προσπάθεια προβολής της Πύλης.Να σημειώσουμε επίσης ότι όλα αυτά θα παρουσιαστούν στο κρατικό κανάλι της Αμερικής P.B.S. στο προσεχές μέλλον, και φυσικά θα δουν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Μια ξεχωριστή συναυλία από τον ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ

Ήταν στα αλήθεια τυχεροί όσοι παρακολούθησαν την συναυλία του Κώστα Χατζή, την Κυριακή 16 Αυγούστου, στον πανέμορφο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων που λειτουργεί έξω από τα τείχη του κάστρου του Πλαταμώνα.
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι (πολλοί είχαν έρθει φέρνοντας μαζί τους… καρέκλες) από την ευρύτερη περιοχή και ολόκληρη την Θεσσαλία παρακολούθησαν καθηλωμένοι επί δυόμισι ώρες τον ξεχωριστό αυτό τραγουδοποιό να ερμηνεύει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.Μαζί του στάθηκαν άξια δύο πολύ καλές ερμηνεύτριες, η Αντωνία Χατζίδη και η Μαρία Αλεξίου και μια ορχήστρα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.
Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε ζωντανά τον Κώστα Χατζή. Διαπιστώσαμε πως όσο… ωριμάζει τόσο και γίνεται καλύτερος. Σε όλα τα ιδιαίτερα του γνωρίσματα.Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» που φέτος έγινε 38 χρονών!