Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΚΑΚΙ – ΤΑΒΛΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΤΗ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΡΟΠΩΤΟ

Το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Ροπωτό!
Στο κέντρο του πανέμορφου, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Πύλης, ο δραστήριος εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού διοργάνωσε και φέτος τον καθιερωμένο πια διαγωνισμό ψυχαγωγικών και τεχνικών παιγνίων, δηλαδή δηλωτή, τάβλι και σκάκι.
Πάνω από εβδομήντα Ροπωτιανοί αλλά και «γείτονες» πήραν μέρος στον διαγωνισμό ενώ πολλοί περισσότεροι ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν.
Στο διαγωνισμό (στο τάβλι) πήρε μέρος και ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, που δίνει πάντα το παρών στις εκδηλώσεις των Ροπωτιανών. Φέτος μάλιστα παρουσιάσθηκε και βελτιωμένος αγωνιστικά αφού πέτυχε και μια νίκη!
Ένα σύντομο «πέρασμα» από την εκδήλωση έκανε και ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Λέγκας. Τυχαία παραβρέθηκε και ο σκηνοθέτης Άρης Καραϊσκάκης (συνεργάζεται με την ΕΤ-3) για τις προεργασίες των γυρισμάτων ενός αφιερώματος στην εξωτερική μετανάστευση, «σπορ» που ανθούσε στο Ροπωτό πριν λίγες δεκαετίες.
Επί του αγωνιστικού πεδίου τώρα. Η φετινή χρονιά αποδείχθηκε… καταστροφική για τους ντόπιους αλλά και τους κοσμοπολίτες Ροπωτιανούς αφού δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κανένα έπαθλο!
Το έπαθλο στο σκάκι (όπου πρέπει να ανέβουν οι συμμετοχές) το πήρε και φέτος ο Κώστας Κρούπης, από την Παλαιοκαρυά αλλά και γαμπρός στο Ροπωτό…
Το έπαθλο στη δηλωτή φέτος δεν το πήρε ο δάσκαλος Βαγγέλης Παληός, αλλά ο Θανάσης Τριανταφύλλης, από την Παλαιοκαρυά επίσης.
Την πιο μεγάλη… έκπληξη την αφήσαμε για το τέλος. Πρωταθλητής στο τάβλι αναδείχθηκε ο δικός μας Αλέκος Τζήμας! Αφού πέτυχε απίστευτες νίκες και απέκλεισε ακόμη – ακόμη και τον Κώστα Καραδήμα («κονάκια») που ακόμη δεν μπορεί να το πιστέψει!
Ήταν μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Ροπωτού που κατάφερε και φέτος το στόχο της. Να συγκεντρώσει στο χωριό δεκάδες ανθρώπους και να του δώσει οξυγόνο ζωής αλλά και να φέρει κοντά Ροπωτιανούς και ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής που δεν έχουν την ευκαιρία να «βρίσκονται» εύκολα.
Επόμενο ραντεβού στο Ροπωτό, την Τετάρτη 12 Αυγούστου για το ποδοσφαιρικό τουρνουά και φυσικά το Σάββατο 15 Αυγούστου στη μεγάλη δημοτική βραδιά στην Αγία Τριάδα Ροπωτού.
Δ.Κ.


Τρεις Ροπωτιανοί και ένας… Καραϊσκάκης! Οι Κώστας Κρούπης, Γιώργος Ρομπιές (πρόεδρος του Τ.Σ. Ροπωτού), ο Άρης Καραϊσκάκης (σκηνοθέτης – ΕΤ3) και ο Δημήτρης Κρούπης (διευθυντής του «διαλόγου»).

«Συγχωριανοί μου και γείτονες καλώς ήρθατε στο όμορφο Ροπωτό»! Θα μπορούσε να λέει και αυτά ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κωτούλας, ο οποίος απλά, υπό το βλέμμα του Γιώργου Καραδήμα και του Δημήτρη Τσιαμπαλή, ανακοινώνει τους κανονισμούς του διαγωνισμού…

Οι δύο τελικοί, σε δηλωτή και τάβλι είναι σε εξέλιξη
και η… τηλεθέαση στα ύψη!

Στέλιος Τσιούλος και Νίκος Παληός «συγκρούωνται» στο τάβλι.
Δίπλα στον Νίκο ο αδελφός του Βαγγέλης Παληός…
ετοιμάζεται να χάσει στην δηλωτή!

Ο Χρήστος Κρούπης (δεξιά) τα βρήκε τελικά «σκούρα»
από το … ζάρι του νεαρού αντιπάλου του!




Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος,
έχοντας και την συμπαράσταση του Γιώργου Ρομπιέ,
προέδρου του Τ.Σ. Ροπωτού πέτυχε τελικά την νίκη!

Και γυναικείες συμμετοχές στο διαγωνισμό τάβλι…








Τα νόστιμα μεζεδάκια του καταστήματος «ΔΡΟΣΙΑ»
του κ. Βασιλείου Γίδα τιμήθηκαν δεόντως από όλους…

Τζήμας Αλέξανδρος κατά Πλιάτσικα Γεώργιου,
στον μεγάλο τελικό του τάβλι.


Ο Δημήτρης Κρούπης απονέμει το κύπελλο για το σκάκι
στον Κώστα Κρούπη και τον Γιάννη Λαμπρογιώργο (Ζούζουλο)…

Ο Δημήτρης Κωτούλας απονέμει το κύπελλο για το τάβλι
στον συνεργάτη μας Αλέξανδρο Τζήμα που στέφθηκε πρωταθλητής
ανήμερα των γενεθλίων του!

Οι τρεις τροπαιούχοι για την περίοδο 2009 – 2010.
Αλέξανδρος Τζήμας, Κώστας Κρούπης και Θανάσης Τριανταφύλλης.