Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ



Το Σάββατο 8 Αυγούστου, στην Άνω Παλαιοκαρυά, στον εξωτερικό χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, έγινε μια ξεχωριστή εκδήλωση.
Ο πολιτιστικός Σύλλογος της Παλαιοκαρυάς, με την υποστήριξη του ΠΟΔΠ, διοργάνωσε μια «επιστημονική βραδιά» που ως κυρίως… πιάτο είχε την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την ζωή και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Παλαιοκαρυάς. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μέρος της μεταπτυχιακής εργασίας της δημοσιογράφου Αριάδνης Θάνου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Παλαιοκαρυά αλλά γεννήθηκε και ζει στη Γερμανία.
Με αφορμή το ντοκιμαντέρ έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα μπορούσε η Παλαιοκαρυά να «ανοιχτεί» περισσότερο στον κόσμο και να προσελκύσει επισκέπτες.
Η πρόταση του υποστράτηγου ε.α. Θεμιστοκλή Καλαπανίδα για τη δημιουργία Ορειβατικού καταφυγίου φάνηκε ρεαλιστική σε όλους ενώ και η ίδρυση ενός ξενώνα (δεν υπάρχει κανένας στην περιοχή) είναι κάτι που θεωρήθηκε από όλους ως βασική αναγκαιότητα.
Η βραδιά είχε και ποίηση αφού ο Παλαιοκαρύτης (από τη «Ροδιά») ποιητής Κώστας Καλαπανίδας απήγγειλε δύο ποιήματα του και καταχειροκροτήθηκε από όλους…



Η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Θάνου


Ο καθηγητής Ιατρικής Σόλων Θάνος, πατέρας της Αριάδνης, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της κόρης του για την Παλαιοκαρυά.


Μεγάλη η προσέλευση Παλαιοκαρυτών στην εκδήλωση αλλά και το ενδιαφέρον για όσα ακούστηκαν.

Ο υποστράτηγος ε.α. Θεμιστοκλής Καλαπανίδας, πρότεινε την δημιουργία ενός ορειβατικού καταφυγίου στην περιοχή.

Ο εκπαιδευτικός και ποιητής Κώστας Καλαπανίδας ενώ απαγγέλει ποιήματά του.

Ο Κώστας Κρούπης, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης και καταγόμενος από την Παλαιοκαρυά, ενώ καταθέτει ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον του χωριού του.

Μια όμορφη ανθοδέσμη, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον της για την περιοχή, στην Αριάδνη Θάνου από τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Κουφογάζο. Στο βάθος ο πατέρας της Σόλων Θάνος.

Η Αριάδνη Θάνου και ο πατέρας της Σόλων Θάνος, καθηγητής Ιατρικής.







Ένας πλουσιότατος μπουφές με νοστιμότατες πίτες που ετοίμασαν γυναίκες της Παλαιοκαρυάς, αναψυκτικά, ποτά αλλά και ξινόγαλο «ΤΡΙΚΚΗ», ήταν η… επιβράβευση για όλους τους συμμετέχοντες.


Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον φακό του «dialogosNews» η χαριτωμένη μικρή…