Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Αχιλλέας Μανούρας:ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ (ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με… άγριες διαθέσεις φαίνεται πως «εγκαινίασε» τη νέα πολιτική σεζόν η Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της Αχιλλέας Μανούρας.
Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες την Δευτέρα 24 Αυγούστου υπό τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία 2009 και ο Χότζα». εξαπολύει επίθεση κατά των τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. και τη στάση τους στην περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ αλλά και για τη γενικότερη στάση τους στα προβλήματα του νομού και των Τρικαλινών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Αχιλλέας Μανούρας και σε ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία 2009 και ο «Χότζα»
Είναι αρκετά γνωστό το γνωμικό του Χότζα που στον χωρικό που δεν του αρκούσε το σπίτι του, του σύστησε να προσθέσει διάφορα ζώα και στη συνέχεια του σύστησε να τα αφαιρεί μέχρι να φτάσει στο τέλος να τον ευχαριστεί επειδή το σπίτι του ήταν …άνετο.
Πιστή εφαρμογή του παραπάνω γνωμικού είναι η περίπτωση των κομμένων δρομολογίων του ΟΣΕ στην πόλη μας. Την Πέμπτη 20/8 έκλεισε ο «πρώτος κύκλος» των «παρεμβάσεων». Μετά τις «ασφυκτικές» και «έντονες πιέσεις» των υπουργών του νομού, την επιστολή του Νομάρχη, ήλθε και έδεσε το ζήτημα με την παρέμβαση στον γαμπρό υπουργό μεταφορών κ. Στυλιανίδη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων που απέσπασε κι αυτός με τη σειρά του την «τρομερή» «δέσμευση» για επανεξέταση το Σεπτέμβριο των δρομολογίων του ΟΣΕ για τα Τρίκαλα.
Θα μπορούσε όλα αυτά να ήταν ανέκδοτο. Δυστυχώς όμως η τραγική κατάσταση, τα προβλήματα που συσσωρεύουν ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη του σ΄ όλη την Ελλάδα, οδηγούν τη χώρα, το νομό, τους πολίτες στην οπισθοδρόμηση. Αυτή η Κυβέρνηση και το σύνολο των τοπικών στελεχών δεν επιτρέπουν ούτε τα γέλια. Χωρίς αιδώ, «εγκαινιάζουν» ανακοινώσεις, «εγκαινιάζουν» «εγκαινιασμένα» έργα και η χώρα και ο νομός κατρακυλούν, γινόμαστε όλο και περισσότερο «θεατές λόγων και ακροατές έργων».
Έχουμε αναφέρει τα στοιχεία για το νομό, τόσο του υπουργείου Εθν. Οικονομίας που από την 36η θέση το 2004 ο νομός κατρακύλησε στην 42η θέση το 2007, όσο και τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών σύμφωνα με τα οποία ο νομός κατατάσσεται στους δέκα τελευταίους στη χώρα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τόσο από πλευράς ανάπτυξης όσο και από πλευράς βιοτικού επιπέδου. Η αδικαιολόγητα τεράστια καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών για την Ε65 (ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη οδική απομόνωση το νομό, συνοδεύεται από τους ρυθμούς χελώνας στον Τρικάλων – Λάρισας, το σταμάτημα των εργασιών στη δυτική παράκαμψη του περιφερειακού, το εδώ και χρόνια σταμάτημα των διαβάσεων του ΟΣΕ στην οδό Μετεώρων που παραμένει κλειστή, τους «ταχύτατους» ρυθμούς προώθησης της επέκτασης του σχεδίου πόλης, τις «γρήγορες» διαδικασίες αποδοχής και διάθεσης χορηγιών από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ συνοδεύουν οι γρήγοροι διορισμοί όπως αυτός της πρόσληψης ανιψιάς του υπουργού. Παράλληλα στο νομό η παραγωγή μειώνεται, (το βαμβάκι -10%, το καλαμπόκι -20%), οι τιμές στο σύνολο των κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων είναι χαμηλότερες από πέρυσι, και πολύ κάτω απ’ το κόστος παραγωγής.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…..
Η χώρα, ο νομός, οι πολίτες έχουν ανάγκη αλλαγής πορείας, ανάγκη αλλαγής Κυβέρνησης, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ που έγινε και λαϊκή απαίτηση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, κάθε μέρα γίνεται και πιο επιτακτικό.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων